2008. november 22., szombat

A fehérjék jelentősége(6)

A fehérjék jelentősége(6)

Miért olyan fontosak? – energiát szolgáltatnak! – segítenek a szöveteknek, hogy regenerálódjanak –
és ezt nap mint nap!
-A fehérjék csökkentik az éhségérzetet.
-A fehérjék laktatnak.
-A fehérjék támogatják az izomtömeg felépítését és megtartását,
és segítik az izmok oxigénnel való ellátását.
-A fehérjék aminosavakból állnak. A legtöbbet szervezetünk is elő tudja állítani.
De 9 esszenciális aminosavat táplálék útján kell bejuttatnunk szervezetünkbe.
- A szójaprotein előnye: magas értékű és az állati fehérjével ellentétben nem kötődik zsírsavakhoz.
- A tejsavprotein az egyetlen, amely minden létfontosságú aminosavat tartalmazza.
- Az ideális kombináció a tejsavprotein és szójaprotein együtt.
- 70% növényi és 30% állati fehérje fogyasztása javasolt.

A szervezetünkben minden proteinnel működik, tehát fehérjét naponta
magunkhoz kell vennünk a táplálékunkkal:
Javaslat: nőknek 80g, férfiaknak 150g naponta.
Valójában az emberek kb. 30g fehérjét vesznek magukhoz naponta!

-Fogyaszt elegendő fehérjét naponta?
Számolja ki a tápanyag táblázat alapján!
Itt tekintheti meg a táblázatot.
A fehérjeszükséglet nemtől, súlytól,életviteltől és magasságtól függ:
minden építőelemnek – értsd – minden sejtnek szüksége van proteinre!

A személyre szabott fehérjeszükségletét - egyeztetés után - kiszámítjuk Önnek!

A következő részben bemutatok egy pár boldog embert, akik a MEGOLDÁS birtokába jutottak!

Van véleménye? Egyetért - nem ért egyet?
Szóljon hozzá!

Az Ön egészsége szolgálatában:
Stemler János wellness tanácsadó

Nagyszerű gondolatok - minden napra.
-Megnézi?
-Érdemes!

Nincsenek megjegyzések: